- Lepelstraat, Kerkstraat 69
Guust van Dijck - 2007 / 2008
Aanvullende omschrijving
Linker zijgevel
In de linker zijgevel bevinden zich op de begane grond en op de verdieping twee vensters. De gevel wordt afgesloten met een gemetselde rollaag waarop de pannen zijn gelegd.
Rechter zijgevel
In de rechterzijgevel bevinden zich op de begane grond een venster en een toegangsdeur met bovenlicht. Deze gevelopening is afgewerkt met een kunststenen omlijsting. Op de verdieping bevinden zich twee vensters. De gevel wordt afgesloten met een gemetselde rollaag waarop de pannen zijn gelegd.
Achtergevel
Tegen de achtergevel is het tussenlid gebouwd, dat een zadeldak heeft dat haaks op het woonhuis staat. In de linker zijgevel van het tussenlid bevinden zich een toegangsdeur en twee vensters. De gevel wordt afgesloten met een mastgoot. De rechterzijgevel van het tussenlid is niet vanaf de openbare weg zichtbaar. De achtergevel van het tussenlid grenst aan de schuur.
Schuur
De schuur is gebouwd van rode baksteen in kruisverband en bestaat uit een begane grond en een zolderverdieping onder een zadeldak met wolfeinden, dat haaks op de straat staat en gedekt is met zwarte betonpannen. In de voorgevel bevinden zich een grote dubbele toegangsdeur onder een latei waarboven zich een segmentboog bevindt. Tussen de deuren en segmentboog is een venster met waaiervormige roedenverdeling aangebracht. Links van deze toegang bevindt zich een rondboogvormig stalen stalraam met waaiervormige roedenverdeling, een rollaag en een lekdorpel. Rechts van de hoofdtoegang bevindt zich een toegang onder een stalen latei. Aan de rechterzijde van deze gevel is het tussenlid aangebouwd. Over de gevel, die ter plaatse van het wolfeind wordt afgesloten met een mastgoot, zijn ankers zichtbaar. In de linkerzij gevel van deze schuur bevinden zich drie toegangen met dubbele deuren en zes rondboogvormig stalen stalraam met waaiervormige roedenverdeling. Een rollaag en een lekdorpel in deze gevel is zichtbaar dat drie gevelopeningen zijn dichtgemetseld. De gevel wordt afgesloten met een mastgoot. De rechter zijgevel en de achtergevel zijn vanaf de openbare weg niet zichtbaar.
Redengevende omschrijving
Boerderijcomplex, bestaande uit een woonhuis met schuur dat in twee bouwfasen tot stand is gekomen. De schuur dateert uit het begin van de 19de eeuw. Het woonhuis en het tussenlid hebben door een verbouwing in 1951 de huidige verschijningsvorm gekregen. Deze vertonen invloeden verbonden en die van de openbare weg wordt gescheiden door een tuin met sierhekwerk.
Woonhuis en tussenlid
Het woonhuis en het tussenlid zijn gebouwd van rode baksteen in wildverband. Het woonhuis bestaat uit een begane grond en een zolderverdieping die wordt afgesloten met een zadeldak dat gedekt is met gesmoorde opnieuw verbeterde Hollandse pannen. De nok loopt evenwijdig met de straat en heeft aan beide zijden een forse schoorsteen.
Voorgevel
De voorgevel heeft twee vensters met een niet authentieke roedenverdeling. De gevel wordt afgesloten door een eenvoudige gevellijst met een getande architraaf en een geschilderde fries met sierelementen. De gevel wordt afgesloten met een geprofileerde bakgoot op klossen. Aan beide zijden van de gevel wordt de goot, die gekornist is, gedragen door uitgetand metselwerk.